woensdag 12 augustus 2009

Goed aangekomen in Sandakan


Een rustige vlucht van amper 50 minuten. Meer hadden we niet nodig om van Kota Kinabalu in Sandakan te geraken. Een klein ogenblik turbulentie toen we over de bergen vlogen was het enige ongemak. Voor zover je dit een ongemak kunt noemen. Leuke kisten die Fokkers. Door het geluid van de propellers waan je je even in een grote bommenwerper uit de oorlogsfilms rond WO II. Dixit Christel.

Een geschifte Chinese taxichauffeur bracht ons naar het Sabah Hotel waar we tot zondag verblijven. Die mens kon maar 3 dingen zeggen: " You Orang Oetan, hi hi", "You England?" en "Me China". En wat we ook zeiden, het antwoord bleef "Me China, hi hi."

We zijn onze reis zéér budget begonnen met het kleine hotelletje in Singapore. En in mijn voorbereiding heb ik er voor gezorgd dat de kwaliteit van de hotels steeds iets beter wordt. Niet dat de rest niet ok was. Maar het Sabah hotel biedt luxe voor een ongelooflijk lage prijs. Amper 35 euro per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijtbuffet, airco op de kamer, gratis draadloos internet, toegang tot het prachtige buitenzwembad, enzovoort, enzovoort. We verblijven in de Borneo vleugel, een 40-tal ruime kamers rond een binnentuin met palmbomen en exotische planten. Morgen is Christel jarig, dus het mocht wel ietsje meer zijn.

Na onze vlucht gingen we in een van de hotelrestaurants een buffet proeven, à volonté Chinese, Maleisische en enkele Europese bereidingen voor de ronde som van 7 euro per persoon. Met dessertbuffet erbij.

Eigen foto's heb ik nog niet, het is hier al pikkedonker natuurlijk.
Maar de geïnteresseerden kunnen de website van het hotel eens bezoeken: http://www.sabahhotel.com.my/. Je weet nooit dat je zin krijgt om hier even langs te lopen ;-)