zaterdag 1 augustus 2009

Chinatown





Oorspronkelijk bestond ons plan er uit om vandaag naar Pulau Ubin te varen, een eilandje voor de kust van Singapore. Maar er waren honderduizenden mensen op weg naar de Marina (haven)om te repeteren (!) voor de grote feestelijkheden in het kader van de nationale feestdag op 9 augustus. Stel je voor, bij ons hangt er nog amper iemand de driekleur uit op 21 juli. En hier gaan die honderdduizenden, en da's zonder overdrijven, allemaal in rood en wit (de kleuren van Singapore)gekleed, een week op voorhand repeteren.

Het was niet te doen om doorheen die massa te geraken en het voordeel was dat de binnenstad relatief rustig was. Wij dus naar Chinatown. Naast de Indiërs en de Maleiers zijn de Chinezen de grootste bevolkingsgroep hier. Chinatown ligt er sinds de vroege 19de eeuw en is mooi gemixt met de oude koloniale gebouwen die de stad rijk is.

Net zoals in de Indische tempels is de godsdienstbeleving bij de Chinezen zeer intens. Maar je bent er zeker welkom als bezoeker, ongeacht je geloof. Het is mooi om een Hindoe vrouw bezig te zien als ze vol respect de Chinese goden begroet.

Vanavond probeerden we nogmaals de haven te bereiken maar daar waren de repetities pas gedaan. We kwamen er in een ongelooflijk mierennest terecht. Dan maar met de supermoderne MRT (metro)terug naar de binnenstad waar we de avond al slenterend door het levendige Little India doorgebracht hebben.

Morgen laten we Singapore zijn leven verder leiden en vliegen we kort na de middag met Malaysia Airlines naar Kuching, Borneo.