woensdag 29 juli 2009

Düsseldorf airport


Na een aangename rit met de Thalys en een bloedhete pendelaarstrein naar Düsseldorf kwamen we bij de luchthaven aan. Vanuit het station word je met een leuk stukje technologie tot bij de vertrekhal gebracht. De Sky Train.
Düsseldorf Flughaven is niet meer dan een, weliswaar zeer moderne, regionale luchthaven. Genre Charleroi. Vooral low cost maatschappijen zoals Air Berlin zijn er actief. Maar Emirates brengt letterlijk wat kleur in de aluminiumgrijze hal. Sierlijke Arabische dames, heren met lange baarden, kleurrijke Indiërs, ... ze zijn alvast een voorproefje van wat ons te wachten staat.
Na de gebruikelijke veiligheidscontroles en een grondige controle van mijn camera rugzak op explosieven (!!) kwamen we in de zeer kleine transitzone terecht.
Vlug een portie veel te fijne frietjes achter de kiezen en 2 Bockwürsten om afscheid te nemen van Europa. Niet met stijl, dat geef ik toe.
Ons vliegtuig is net geland en binnen 40 minuten gaan we boarden. Een nachtvlucht is nooit echt leuk maar landen in Dubai doen we net bij zonsopgang. Hopelijk levert dat een mooi zicht op al die megalomane constructies van de Arabieren.

Dubai, here we come !